Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Фермер із Тернопільщини за один рік працевлаштував 48 безробітних

У Шумському районі фермер Григорій Івашенюк створив нові робочі місця та запросив на роботу 48 осіб, які перебували на обліку у центрі зайнятості.

fermerШумським районним центром зайнятості проведено захід для шукачів роботи – День відкритих дверей на виробництві у фермерському господарстві «Івашенюків», якезнаходиться в селі Шумбар Шумського району. Захід відбувся за участю директора РЦЗ Наталії Ванжули.

Керівник підприємства Григорій Івашенюк розповів присутнім про те, що господарство було зареєстроване у лютому 2005 року, розвивалося поступово. Нині в його користуванні понад 12 тис. га сільськогосподарських земель в Шумському районі. Підприємство спеціалізується на вирощуванні цукрових буряків, озимої пшениці та ріпаку, ярого ячменю, кукурудзи, соняшника.

«Робота у нас – сезонного характеру. До речі, протягом останніх років ми досягаємонайбільшої врожайності зернових культур в районі і є одним із передових фермерських господарств району. Періодично закуповуємо нове обладнання, техніку, машини; створюємо гарні умови для роботи працівників. Основними робітничими професіями, в яких є на сьогодні потреба на підприємстві: підсобний робітник, водій автотранспортних засобів, тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва,овочівник, столяр», – зауважив керівник ФГ.

Григорій Івашенюк провів екскурсію підприємством, розповів про умови праці та її оплати, особливості роботи, технологічні процеси, вимоги до працівників, перспективи працевлаштування.

Під час ділової бесіди директора РЦЗ Наталі Ванжули та керівника ФГ Григорія Івашенюка мова йшла про соціальні послуги роботодавцям, важливість ведення соціально відповідального бізнесу, професійно-кваліфікаційний склад безробітних, які відповідають профілю даного роботодавця.

Довідка:

Упродовж 2016 року Шумським РЦЗ укомплектовано 48 вакансій ФГ «Івашенюків», зокрема: тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва – 10, водій автотранспортних засобів – 3, слюсар-електрик з ремонту електроустаткування – 1, електрогазозварник -2, підсобний робітник – 21, овочівник – 4, обліковець – 2, столяр -2, механік – 1, технік – будівельник – 1, сторож – 1. В 2016 року роботодавцю надано 2 компенсації єдиного соціального внеску. Загалом у господарстві працює 58 працівників, в тому числі 4 інваліди.

Житель Тернопільщини спалив лісу майже на півмільйона гривень

Тернопільські “свободівці” отримали нового керівника фракції у міській раді