Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У школах Тернопільщини уже завершилися снігові канікули

На Тернопільщині у 80% шкіл було відновлено навчання вже до середи. У зв’язку із складними погодними умовами, снігом і хуртовиною у багатьох селах Тернопільської області не було світла, не кажучи вже про дорогу.

shkolaВідтак у понеділок, 14 листопада, заняття у всіх школах Тернопільської області відмінили.

У деяких районах учні пішли до школи вже у вівторок, а в деяких – лише в середу. Про те, як учні відпрацьовуватимуть пропущені заняття «Галас» запитав у в. о. начальника Управління освіти й науки Тернопільської ОДА Ганни Зварич.

– Фактично ми призупинили навчання по області лише в понеділок, у вівторок його відновили, – каже Ганна Володимирівна. – Згідно із законом України «Про освіту» кожен навчальний заклад має свою структуру розпорядження роботи. Відповідно, коли відпрацьовувати заняття за пропущений навчальний день, вирішує на місці, але за узгодження з районним відділом освіти або відділом освіти об’єднаної територіальної громади. Сьогодні, у зв’язку із децентралізацією, школам і, власне, не лише їм, дається автономія. Чи будуть діти навчатися за індивідуальним графіком, чи по суботах, чи може заняття відпрацюють за рахунок ущільнення шкільної програми, – це вже вирішить педагогічна рада.

Галина ТИХА

Призовникам на замітку – у Тернополі біля військкомату уже розчистили сніг (ФОТО)

На Тернопільщині водій “Опеля” на слизькій дорозі влетів під фуру “ДАФ”