Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі напередодні Дня усіх святих розкупили майже всі лампадки

Традиційно 1 листопада вважається Днем усіх святих і поминання померлих. У Тернополі також дотримуються цього звичаю і відвідують могили своїх рідних, відправляють панахиди, приносять квіти, запалюють свічки і лампадки.

vinkyВідповідно щороку перед цим днем у місті зростає попит на таку атрибутику. Продавці також заздалегідь готуються до 1 листопада й забезпечують свої крамниці всім необхідним.

Незважаючи на постійний ріст цін, тернополяни все одно не полишають цієї давньої традиції і ще за тиждень купують свічки і лампадки, щоб у День усіх святих відвідати могили своїх рідних і за них помолитися.

Отож, ми поцікавилися, скільки все це коштує і чи сильно цьогорічні ціни на лампадки й поминальні вінки відрізняються від торішніх.

Наприклад, на гуртовні на тернопільському центральному ринку ціни на лампадки коливаються в межах від 4.50 грн. до 350 грн. Найменші лампадки і, відповідно найдешевші, коштують майже п’ять гривень, що на гривню дорожче, ніж торік. Такі лампадки, як розповіли продавчині, найчастіше купують пенсіонери, люди похилого віку. «Найходовіші» лампадки від 20 до 60 гривень. Це лампадки середньої і трохи меншої, ніж середня величини. Лампадки за 100 гривень і більше беруть значно рідше і переважно заможні, або на могили дітей чи молодих людей.

Поминальні вінки також різняться у цінах – від 20 до 450 гривень. Найчастіше купують вінки вартістю 80-100 гривень. Продавці також зазначають, що ціни на згадану продукцію, зокрема на дорожчі товари, порівняно з попереднім роком зросли вдвічі.

Галина ТИХА

У приміському селі бус «вбив» пішохода

На Тернопільщині затримали трьох злодіїв, які дуже люблять ковбасу