Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Взимку за опалення доведеться платити по 40 гривень за квадратний метр

За жовтень тариф на централізоване опалення у Тернополі становить 19,81 грн. за квадратний метр опалювальної площі. Це майже на 35% менше від базового тарифу 30,52 грн. за квадратний метр.

subsydija2Базовий тариф розрахований, виходячи із середньомісячної температури повітря о градусів.

Якщо середньомісячна температура вища, тариф стає нижчим. Якщо температура вища, тариф зростає, оскільки затрати на опалення теж зростають.

Оскільки середньомісячна температура повітря у жовтні становили +5 градусів, тому тариф на опалення у жовтні виявився на 35% нижчим від базового. Власне, тому за жовтень тернополянам доведеться платити іще за доволі прийнятними рахунками на опалення.

А ось у випадку похолодання тим мешканцям міста, які не мають субсидій, стане гаряче від одних тільки рахунків на тепло.

Якщо у грудні, січні або лютому середньомісячна температура становитиме, наприклад -5 градусів, тоді тариф на опалення зросте на 30-35% від базового і сягатиме 40 гривень за квадратний метр опалювальної площі.

Таким чином опалення у двокімнатній квартирі площею 50 кв. м. тернополянам тоді обійдеться у 2000 грн. за місяць, а у трикімнатній квартирі площею 70 кв. м. сягне 2800 грн.

Цікаво, що там говорили українські можновладці про “покращення”? Коли воно буде і для кого?..

Агрофірма, яку викрили у несплаті 3 млн грн податків, влаштувала замовний пікет під податковою

Бабусі, які торгують на вулиці Чорновола, найняли собі охорону (ФОТО)