Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Після атестації у Тернополі не вистачає майже 500 поліцейських

У тернопільській поліції не вистачає працівників. Сьогодні штат недоукомплектований на понад 20%. Залишаються ще 458 вакантних посад. Набір до лав поліції проводитимуть після нового року.

bogomolНа початку листопада в ГУНП у Тернопільській області затвердили постійний штат працівників – 2207 посад.

За постійним штатом затверджено апарат, крім цього є шість «кущових» підрозділів – Тернопільський, Кременецький, Підволочиський, Теребовлянський, Бережанський і Чортківський, які діють вже протягом року. У кожний «кущовий» підрозділ входить два відділення.

– Ми оптимізували ізолятори тимчасового тримання, їх тепер залишилося чотири – Чортківський, Кременецький, Бережанський, Теребовлянський, – розповів сьогодні під час прес-конференції з представниками ЗМІ керівник обласної поліції Олександр Богомол. – У Тернополі ізолятор тимчасового тримання також закритий, використовуються лише камери для передачі заарештованих осіб від нашого конвою до національної гвардії при доправлені їх суду. В районах залишилися також групи швидкого реагування. У Тернополі, щоправда, їхню функцію виконує патрульна поліція.

З нового, то в постійному штаті створили спецпідрозділ «КОРД», який буде виконувати спеціальні завдання із затримання злочинців, з охорони учасників судочинства, а також їх будуть залучати на масових заходах для охорони громадського порядку. Повернули під керівництво обласному управлінні й підрозділ по боротьбі з наркотиками.

Галина ТИХА  

На трасі Тернопіль-Чернівці рейсовий автобус потрапив у пастку (ФОТО)

Тернопільські газовики заробили собі на кримінальну справу