Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Минулої зими оформила субсидію і за опалення не заплатила жодної гривні”

Найбільші субсидії отримують на Тернопільщині мешканці сільських місцевостей, які для опалення використовують природний газ. Суми, на які розраховують субсидію, складають від чотирьох тисяч гривень і більше.

subsydii– Ми користуємося субсидією уже два роки, – каже Дмитро Чорний із села Гермаківка Борщівського району. – Минулої зими за опалення ми не заплатили жодної гривні, бо вкладалися у виділенні «куби» газу. Хата у нас велика, тому, коли було холодніше, щоб зекономити газ, доводилося палити ще й дровами. На цей опалювальний період нам виділили по 400 «кубів» газу щомісяця. Якщо ми не перевищимо цього ліміту, то знову нічого не будемо платити. У нас сім’я велика дідусь, бабуся, я, дружина і двоє дітей. В принципі, того, що виділяють нам вистачає. Як не крути, але допомога суттєва, бо при теперішніх цінах на все було би важко оплачувати ще й за опалення до трьох тисяч у місяць. У нас 400 пільгових «кубів» газу, а деяким сім’ям у селі виділили й по 500-600 кубічних метрів.

За словами Дмитра Івановича, у Гермаківці напевно більшість сімей отримують субсидії, якщо не всі. Але навіть для тих, хто не отримує допомоги від держави пропонують вихід у вигляді відстрочки. У середині жовтня кабмін ухвалив можливість оплачувати рахунки за житлово-комунальні послуги впродовж кількох місяців. Діятиме вона лише на платежі під час опалювального періоду – з жовтня до березня. Для того, щоб отримати розстрочку, потрібно написати заяву в Управлінні соціального захисту населення. Відразу потрібно буде оплатити половину суми, другу половину можна розділити на оплату впродовж квітня-вересня наступного року.

Галина ТИХА

В обмінниках Тернополя останнім часом “штормить”

На Тернопільщині тракторист обікрав сільську громаду на кругленьку суму