Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Близько 50 тернополян злягли з інсультом, лише через те, що їх невчасно доправили до лікарні

У неділю-понеділок, 13-14 листопада, у Тернополі через погано розчищену дорогу, а подекуди й взагалі нерозчищену, близько 50 осіб злягли з інсультом лише тому, що їх не змогли вчасно доправити до лікарні.

shvydka2Про це 16 листопада на нараді в Тернопільській міській раді розповів керівник ВО «Автомайдан. Тернопільський осередок» Ігор Василів.

– Проблема насправді дуже серйозна, – сказав він, – адже через те, що не спрацювали комунальні служби й підрядна організація, яка мала би подбати про стан доріг у місті, мало не померло багато людей. Активісти «Автомайдану» і просто терноплоляни допомагали швидким рухатися засніженими вулицями міста й відкопували їх зі снігу, щоб вони вчасно могли прибути до лікарні. На жаль, через складні погодні умови й через те, що дороги стали не лише непроїзними, а й небезпечними для життя, мало не померло 50 осіб. І за це обов’язково хтось має понести відповідальність. Ми повинні розуміти, що в нас попереду вся зима, тому потрібно зробити так, щоб подібної ситуації більше не допустити.

Відтак «автомайданівці» озвучили ряд вимог, що стосуються створення робочої групи й безпосередньо діяльності підрядника «ТерКомуналСервіс».

– Ми вимагаємо від підрядника показати техніку, яка мала би бути в Тернополі згідно з угодою й спробувати її при нас завести, – зазначив Ігор Василів. – Звіт з проведеної роботи й скільки йому мали заплатити за ці дні. І також звіт, документи про діяльність за три роки в Тернополі. Все решта вивчатимемо на засіданнях робочої групи.

Галина ТИХА

У Тернопільській області заметіль знищила майже 20 гектарів соснового лісу

Ось і все. Стихію на Тернопільщині “здолали”, ще й Івано-Франківськ обігнали