Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Безробітних не позбавили субсидій, але їм допомогу нараховують по-новому

Тимчасово безробітні тернополяни теж можуть розраховувати на отримання субсидій. Щоправда, розмір допомоги від держави суттєво залежить від того, чи безробітний перебуває на обліку у центрах зайнятості.

groshiЛюди, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, та студенти мають право на безповоротну державну допомогу у сплаті житлово-комунальних послуг – субсидію, зазначають у прес-службі Тернопільської ОДА.

Громадянам, які перебувають на обліку в центрі зайнятості і отримують допомогу з безробіття, студентам денної форми навчання при оформленні субсидії враховують фактичний розмір доходу.

А громадянам, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, але не отримують допомогу з безробіття, –  один прожитковий мінімум. Для тих, хто не перебуває на обліку в центрі зайнятості і свої доходи декларує як нульові, органи соціального засхисту населення рахують два прожиткові мінімуми.

Тимчасово переміщені особи теж мають право на отримання субсидії, оскільки не буде враховуватися у дохід грошова допомога, яка їм виплачується державою.

 

Поблизу тернопільської митниці застрягли два німці

Головні спортивні події Тернополя у ці вихідні (АНОНС)