Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі через борги комунальникам заблокували рахунки

Через те, що КП Тернопільської обласної ради «Архбудсервіс» заборгувало ТзОВ «Тернобільбуд» майже 200 тисяч гривень казначейство заблокувало його рахунки.
arhbydservisІсторія тягнеться ще з 2013 року, коли будівельна фірма звернулася з позовом про стягнення з «Архбудсервісу» 173 602 грн. заборгованості до Господарського суду Тернопільської області.

У ході розгляду позовної заяви з’ясувалося, що КП «Архбудсервіс» не оплатив наданих послуг з охорони об’єктів незавершеного будівництва, як це передбачалося в угоді.

Йшлося про виконання робіт з будівництва (реконструкції, капітального ремонту) водопровідних споруд у Мельниці-Подільській Борщівського району.

Підрядник (спеціалізоване будівельне управління «Спецбуд» ТзОВ «Тернопільбуд», – ред.) повинен був організовувати охорону будівельного майданчика та нести відповідальність за зберігання на ньому матеріалів, устаткування, збудованих споруд, запобігати їх псуванню і знищенню.

Згідно із угодою оплату праці мали здійснювати щомісяця, але починаючи з 2010 року виплати припинилися. Все через те, що в обласному бюджеті, як пояснювали в «Архбудсервісі», не вистачало коштів, хоча роботи були виконані в повному обсязі.

Однак в ході судового розгляду справи сторони домовилися про підписання мирової угоди. Але її умови знову були порушені, відтак казначейство заблокувало рахунки «Архбудсервісу» доки всі борги не будуть виплачені.

– Першочергово гроші на виконання робіт мала виділити обласна рада, але цього не зробили, – розповідає заступник директора КП Тернопільської обласної ради «Архбудсервіс» Борис Семанишин. – Відтак, як наслідок, на нас подали до суду й ось уже три роки ми не можемо розібратися з тими боргами й розблокувати свої рахунки. Голова обласної ради Віктор Овчарук пообіцяв, що кошти будуть виділені з державного бюджету, але коли це станеться наразі сказати важко. Бо це все-таки значна сума, яку з обласного бюджету «витягти» нелегко.

Галина ТИХА

Тричі судимий наркоторговець на Тернопільщині заробив собі на четвертий термін

Актори тернопільського драмтеатру взяли участь у незвичних зйомках