Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернопільській міськраді відкрили велику снігову таємницю

Чистий сніг із вулиць Тернополя вивезли на території парків, а сніг, який посипали шлаком та сіллю, вивозили на вулицю Об’їзну.

snig00Інформація, що була оприлюднена на окремих ресурсах, у якій зазначається, що понад 800 вантажівок снігу було висипано поблизу ставу, не відповідає дійсності, зазначають в управлінні житлово-комунального господарства Тернопільської міської ради.

Також, за словами комунальників, ніяких “хімікатів”, про які йдеться у публікаціях, окрім звичайної солі, для посипання вулиць не використовується.

Начальник відділу благоустрою та екології управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Олег Соколовський, повідомив, що рішенням виконавчого комітету Тернопільської міської ради було визначено місця складування снігу на 2016-2017 роки, проте у зв’язку із надмірною кількістю опадів довелося оперативно приймати рішення щодо додаткових місць для вивезення снігу, оскільки було необхідно було звільняти від снігу проїжджі частини, центральні вулички, зупинки громадського транспорту.

– Зазначу, що чистий сніг у Тернополі традиційно вивозять на території парків. – повідомив Олег Соколовський. – Відповідно, сніг із Театрального майдану, з вулиць Сагайдачного та Валової було вивезено до Старого парку. Наголошую, що даний сніг є не посипаним, оскільки на цих вулицях здійснювалося лише очищення від снігу. КП «Об’єднання парків культури і відпочинку міста Тернополя» із розумінням поставилися до цього рішення з огляду на те, що сніговий покрив дійсно був значним (за офіційними даними метеорологів – висота снігового покриву в Тернополі сягала 60 см). Зазначу, що це робилося на тимчасовий період, відповідно сніг постійно підрізається і зрушується спецтехнікою для пришвидшення його танення. Вивозити сніг звідти наразі не планується, адже тут він не заважає руху транспорту, відтак  витрачати на це кошти платників податків не є раціональним.  Левова частка снігу з доріг вивозилася на вулицю Об’їзну. Зауважу, що посипання у Тернополі традиційно здійснюється шлаком та сіллю, інших речовин не застосовується. Не відповідає дійсності інформація про вивезення 800 вантажівок снігу на берег Тернопільського ставу, оскільки загалом під час ліквідації наслідків стихії, за даними відділу технагляду міської ради, з вулиць Тернополя вивезли 750 вантажівок снігу.  Цей сніг був роззосереджений по місцях, передбачених для складування снігу.

Тим часом, з відновленням снігових опадів, прибирання вулиць Тернополя від снігу  триває, комунальні служби працюють у посиленому режимі, зазначають в управлінні ЖКГ.

Тернополянин потрапив до лікарні з важким ножовим пораненням

Тернопільські депутати передумали роздержавлювати обласну газету “Свобода”