Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Дністрі, що на Тернопільщині, піднялася вода, можливі підтоплення

У зв’язку із плюсовою температурю і швидким таненням снігу, що випав на Тернопільщині минулих вихідних, а за день, нагадаємо, випала місячна норма опадів, у річках піднявся рівень води.

dnisterТак, рятувальники попереджають, що гідрологічна ситуація на території області змінюється.

За прогнозами гідрометцентру, температура повітря буде поступово збільшуватися, а відтак це призведе до швидкого танення снігу і як наслідок – до зростання рівня води у річках і можливо навіть затоплень і підтоплень дворів і городів.

– Зокрема, 18 листопада, спостерігалося підняття рівня води лівих приток Дністра на 0,3-0,8 метра, – повідомили в Управлінні ДСНС України у Тернопільській області. – Станом на сьогодні вода піднялася на 66 сантиметрів, але це ще не критичний рівень. На заплави вода не виходить, тому наразі немає небезпеки затоплень чи підтоплень домогосподарств і сільськогосподарських угідь.

Однак, кажуть, рятувальники, як свідчить практика попередніх років, затоплення і підтоплення дворів та городів стається на незахищених протипаводковими спорудами ділянках, там, де є не прочищені та захаращені кювети та канави, а також у населених пунктах, де не влаштовані системи поверхневого водовідведення. Тому звертаються до всіх мешканців, які проживають у зоні можливого підтоплення, прочистити від снігу та льоду водостоки та зливову каналізацію біля будинків, очистити дахи будинків та господарських будівель від снігу, підсилити кріплення окремих конструкцій дахів і будинків.

Галина ТИХА

 

Пряма трансляція із засідання комісії щодо неналежного стану доріг Тернополя (ВІДЕО)

“Чи маємо ми дійсно перемогу? Чи маємо українську Україну?” – запитує активістка Євромайдану