Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополяни, які не мають субсидій, потрапили у “комунальний зашморг”

Тернополяни публікують у соцмережах перші отримані платіжки за опалення цього сезону. Так вони були приголомшені, побачивши суму нараховану за 20 днів опалювального сезону, який стартував у місті з 10 жовтня.

taryfyЗа словами тернополянки Інни Мокрій, яка мешкає з сім’єю – чоловіком і двома синочками у двокімнатній квартирі площею близько 50 кв. м., за опалення їм доведеться заплатити майже тисячу гривень і то ще, не враховуючи, оплати за інші комунальні послуги.

– Багато мешканців міста просто не в змозі будуть оплатити такі тарифи, – вважає Інна.

Хоча така ситуація виникла у тих, хто не отримує субсидії, бо хто має пільги від держави платить значно менше.

Наприклад, тернополянці Олесі Максимів – студентці третього курсу Тернопільського медичного університету, яка мешкає у двокімнатній квартирі площею 62 кв. м., за жовтень не прийшла шокуюча платіжка, адже користуючись субсидією, за опалення не платить нічого. За її словами, субсидія у неї перший рік, і це значно полегшує життя, бо до того за опалення щомісяця платила майже 800 гривень.

Утім тема нарахування субсидій і сплати за комунальні послуги індивідуальна для кожної сім’ї, позаяк при наданні субсидії в Управлінні соціального захисту населення враховують кількість членів сім’ї, які проживають у помешканні, їх сукупний дохід і площу помешкання.

Галина ТИХА

«Поліцейські» вимагали в жінки 7 тисяч гривень за порятунок сина

Забрав у матері мобільний телефон та пилосос і пропав безвісти