Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині у кількох училищах вимушені канікули – через сніг завалився дах

На Тернопільщині у кількох професійно-технічних училищах завалився дах, а саме у Лановецькому, Бучацькому й Підволочиському. У Чортківському ПТУ почав протікати дах.

ptuСніговий «полон», до якого потрапила Тернопільська область, завдав сумних наслідків не лише на дорогах. Через те, що в області за день випала місячна норма снігу, у деяких будівлях почав текти дах, або ж зовсім завалився.

Відтак дахи у трьох професійно-технічних училищах зовсім не витримали снігового навантаження, а в одному – дах почав протікати.

– У Лановецькому професійно-технічному училищі завалилося 25% даху, в Підволочиському проламався шифер, не витримав дах також у Бучацькому ПТУ, – розповідає в. о. начальника Управління освіти й науки Тернопільської ОДА Ганна Зварич. – Але якщо у Ланівцях і Підволочиську в училищах провалився дах у навчальних приміщеннях, то у Бучацькому ПТУ – в технічному приміщенні, де вони зберігають техніку. Але ми це питання обговорили на засіданні штабу в понеділок, 14 листопада, і з резервів ДСНС обіцяли накрити будівлі. На щастя, у жодній школі області таких проблем не виникло.

Але у цьому випадку все ж не обійшлося без ускладнень, адже заклади профтехосвіти не належать до комунальної власності області. Поки що вони на державному балансі.

– Наразі готуються документи й обласна рада своїм рішенням має дати згоду на прийняття закладів профтехосвіти з державної форми власності у комунальну, лише тоді ми будемо за них відповідати, – каже Ганна Володимирівна. – Проте позиція голови обласної ради була такою, що спершу полагодити дахи й відновити роботу в навчальних закладах, а тоді вже займатися документами.

Галина ТИХА

У Тернополі водіями вантажівок, які без дозволу в’їхали до міста, займеться поліція

Жителька Вінничини у Тернополі на вокзалі залишила маленьку дитину