Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

За шахрайство тернопільський чиновник отримав два роки в’язниці

За гратами може опинитися екс-директор КП «Архбудсервіс», колишній депутат ВО «Свободи» Андрій Козак. Його спіймали на «гарячому» при отриманні хабаря у розмірі 30 тисяч гривень від підприємця, який займається утепленням будинків.

b1-img_4943Суд встановив, що ще влітку минулого року Андрій Козак зустрівся з підприємцем і вимагав від нього 12% від суми отриманого авансу, а це – 30 тисяч гривень. Підприємець уклав договір з міськрадою про утеплення двох багатоповерхових будинків. Хабарник нібито мав передати кошти знайомим чиновникам міської ради за сприяння у фінансуванні робіт без перешкод.

Дії Козака кваліфікували як шахрайські. За рішенням суду, колишній директор комунального підприємця має сидіти у в’язниці два роки. Наразі Андрій Козак – на волі, адже вніс заставу у розмірі 200 тисяч гривень, аби не сидіти під вартою до засідання суду. Вирок вступає в дію після місяця часу, який дають на його апеляційне оскарження.

До речі, суд повернув Андрію Козаку його речі, які слугували доказами. Серед них – паспорт громадянина Литовської Республіки. Тож екс-чиновник ще може покинути територію України.

“Тернопіль” перестав програвати вдома

Хто завершить революцію гідності?