Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

В “ОПОРІ” назвали найпасивніших нардепів із Тернопільщини

За результатами моніторингу діяльності народних депутатів-мажоритарників за девять місяців на своєму виборчому окрузі та в парламенті, громадянська мережа «ОПОРА» дійшла висновку, що найпасивніші депутати з Тернопільщини – Тарас Пастух і Микола Люшняк.

martyshko
Андрій Мартишко

За словами громадського консультанта громадянської мережі «ОПОРА» у Тернопільській області Андрія Мартишка, моніторинг діяльності народних депутатів зводився не лише до роботи в окрузі, а й в області загалом.

– Ми розуміємо, що діяльність депутата-мажоритарника в межах області ширша й не завжди обмежується лише тими територіальними громадами, які його обрали, – пояснює Андрій Мартишко. – Специфіка управлінського апарату така, що багато речей, які стосуються округу вирішуються в обласному центрі, зокрема, в Тернополі. Тому й оцінювали діяльність нардепів за таким критерієм, як участь у роботі органів місцевої влади, адже кожен депутат має право дорадчого голосу й може брати участь як у засіданнях районних, селищних і сільських рад, так і в засіданнях районних адміністрацій і міських рад, щоб своїм статусом і делегованим йому повноваженням впливати на прийняття тих чи інших рішень, що стосуються окремого округу.

Галина ТИХА

На Тернопільщині жінка за кермом нової “Лади” скоїла ДТП

На джазовий фестиваль до Тернополя приїдуть учасники з понад 10 країн