Вдалося захистити Дністровський каньйон, – політик про рік в облраді

Рік тому, 25 жовтня, партія «Народний контроль» несподівано для багатьох потрапила в Тернопільську облраду, здобувши 5 мандатів. Чотири з п’яти членів фракції представляють південні придністровські райони, тому для маленької групи було важливим захистити Дністровський каньйон від намірів побудувати каскад ГЕС.

Про успіхи та труднощі першого року роботи в новій облраді голова фракції Володимир Болєщук розповів кореспонденту «Галасу».

– У бюджет 2016 року вдалося закласти кошти на компенсацію дітям учасників АТО, які навчаються на платній основі в наших комунальних закладах, підпорядкованих Тернопільській обласній раді., – розповідає політик.

Запровадили й те, що тепер щороку працівників комунальних установ і підприємств, які отримують фінансування з обласного бюджету, звітуватимуть про свою діяльність, а звіти будуть публікувати на сайті обласної ради. Це нововведення стосується публічності і прозорості використання бюджетних коштів.

Досягли й того, щоб на місцевому телеканалі ТТБ проводили пряму трансляцію сесій обласної ради. Це дає можливість людям розуміти, хто, яку роботу виконує в раді.

Що стосується децентралізації, то торік у складі комісії, яка визначала перелік об’єктів фінансування, не було представників депутатського корпусу, були лише представники від державної адміністрації. Цілий рік ми критикували адміністрацію і це дало свої результати. Тепер у комісію включили по одному представнику з кожної фракції.

Заклали кошти також на безкоштовне лікування в комунальних закладах міста для бійців АТО. Вдалося також захистити Дністровський каньйон. Наразі ситуація незмінна, а далі побачимо.

Шкода, не змогли втримати більшість з п’яти фракцій, яка сформувалася на початку року. За рік більшість фактично розвалилася і ми повернулися до того з чого починали. Наша фракція залишається в опозиції до діючої влади області, бо ми не ввійшли в коаліцію тих п’яти фракцій. За рік обласна рада не була консолідованою, як єдиний орган, бо політичні моменти завжди переважали на потребами області.

Галина ТИХА

-

This website uses cookies.