На Тернопільщині в автопробігу представили машину, яку Ніксон подарував Брежнєву (ВІДЕО)

Дорогами області старі “Запорожці”, Maybach, Jaguar, Mercedes, “Волги”, Fiat проїхали близько 200 км. За кермом були українці, поляки та білоруси.

Проїхались за визначеним маршрутом і повернулися до Тернополя, де влаштували свято для дітей учасників АТО.

Анатолій Маслов, учасник ралі з Білорусі, на ралі приїхав із Білорусі на своєму “Запорожці”. Розповідає, відвідав на цьому авто не одну країну і навіть брав участь у ралі Пекін–Париж. Каже, успішно. І хоча  легковику вже майже півстоліття,  усі його запчастини оригінальні.

“Проїхали 15 тис. 600 км. Із них 3 тис. 800 км по одній Монголії проїхали. І на цьому “Запорожці” все стоїть оригінальне… І мотор… По пустелі Гобі машина зарекомендувала себе дуже і дуже добре”, – каже чоловік.

Багато з ретроавтівок, представлених на  ралі, мають свою оригінальну історію. Львів’янин Любомир Засадний до Тернополя приїхав на Трабанді.

Він розповідає: “Це Трабанд. Цей наймасовіший автомобіль східної Німеччини. Його випускали з 1957 до 1994 року. І сумарно було випущено близько 3 млн”.

Любомир Ривак  родом зі Львова, нині мешкає у США. Приїхав навмисно на фестиваль, із собою привіз  Mercedes  1968 року, який раніше належав голлівудському актору.

Він розповідає: “Це була машина актора з Голлівуду Річарда Дверр. Такий актор був. … Це є машина з 1968 року. Її ще іменують 108 Mercedes.  У Львові вона точно одна, у Києві є пару таких машин. Вони випускалися тільки для США”.

Є тут навіть ретромашини з президентських автопарків.

Тетяна  Фарина, координатор автопробігу Тернопільською областю, розповідає: “Цю машину подарував 37-й президент Америки Ніксон подарував Брєжнєву, а він передав Щербицькому, Щербицький передав її голові колгоспу на Тернопілля…”.

Раритетними авто учасники ралі здолали майже 200 км, заїхали до шести міст області.

Джерело: 5 Канал

-

This website uses cookies.