Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

77,5 тисяч в місяць: усе про нову зарплату тернопільських нардепів

депутатські будні
Нардепи Тернопілля

Хитра комбінація парламентської більшості з затвердженням розмірів нових посадових окладів депутатів Верховної Ради паралельно з прийняттям у першому читанні закону «Про державний бюджет на 2017 рік» викликала бурне обговорення в суспільстві.

депутатські будні
Нардепи Тернопілля

З’ясувалося кілька нових цікавих обставин, які значно покращать життя Михайла Головка, Тараса Пастуха, Тараса Юрика, Миколи Люшняка, Олега Барни, Романа Заставного та Юрія Чижмаря.
1. Якщо проект бюджету Верховна рада розглядатиме ще, як мінімум, раз, то в частині зростання депутатських зарплат постанова почне діяти з 1 листопада.
2. Дохід депутатів буде прив’язаний до розміру мінімальної зарплати. Рядовий депутат буде отримувати 25 мінімальних зарплат. Це 36 250 гривень. З 1 грудня нардепів очікує нове підвищення, оскільки мінімалка зросте з 1450 до 1550 гривень. Тобто зарплата нардепа зросте до 38 тисяч 500 гривень.
3. Кожен депутат легально може збільшити свої доходи в 2 рази – тобто до 77 тисяч 500 гривень. Цим правом передбаченим законом «Про статусом народного депутата» народні обранці зараз активно користуються. Це так звані щомісячні видатки на депутатську діяльність, які виплачуються в розмірі посадового окладу.
4. Допомога на депутатську діяльність на відміну від зарплати не оподатковується.
5. Постановою також передбачено збільшення зарплати на штат помічників нардепів. Видатки на цю статтю складуть 16 мінімальних зарплат на одного нардепа, або 24 тис.800 грн. січня 2017 року.
Таким чином, середньостатитичний народний депутат з Тернопільщини буде отримувати 77,5 тисяч ( з них 37 тис.750 грн.- взагалі не оподатковуються) та 24,8 тис. грн. На діяльність помічників-консультантів.

 

На Східному тернополяни бунтують проти збудованої крамниці

Злодії стають нахабнішими – тернополянку за лічені хвилини обікрали біля школи