Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Цукрові заводи у Збаражі та Хоросткові працюють на кіпрські офшори?

Згідно даними Єдиного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (ЄДР) кіпрська фірма Грангефілд Інвестментс лімітед є власником частки 99% у статутному капіталі ТОВ «Компанія «Галичина цукор», яка здійснює діяльність на Збаразькому, Хоростківському та Козівському цукрових заводах.

offshorМи вже розповідали, що майно цукрозаводів колишньої групи компаній “Мрія” Івана Гути вже тривалий час перебуває в заставі “Промінвестбанку” за отримані кредити. Банк довго думав, кому продати цукрозаводи, яких не перебрав міжнародний комітет кредиторів “Мрії», але не знайшов покупця.

Напередодні сезону збору цукрових буряків банк дозволив працювати на заводах ТОВ «Компанія «Галичина цукор», одним з представників якої є колишній директор Збаразького цукрового заводу Богдан Вороблевський.

Як вдалося з’ясувати з офіційних реєстрів статутний фонд «Галичини цукор» складає 40 тисяч, з яких 39 600 гривень належить згаданій кіпрській компанії. Кінцевим бенефіціаром цукрового бізнесу є кіпріот Антоніос Мігаелідіс.

Додамо, що в Україні поширена практика реєстрацію бізнесу в кіпрських офшорах, де є можливість мінімізувати сплату податків.

Зубко Генадій

Заступник Гройсмана особисто перевірить, як Тернопільщина готова до зими

Житель Тернопільщини викрав у дядька мотоцикл і легковий автомобіль