Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Фінал децентралізації – Тернопільщина не здатна утримувати профтехосвіту

Тернопільська область не здатна утримувати профтехосвіту за власний кошт

ptu123Про це сьогодні заявив очільник Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна. Однак, попри це, зарплату працівникам профтехучилищ і стипендії учням таки виплатять.

Як розповів Степан Барна, у нього вже є бюджетний розпис, який передбачає виплату заробітної плати для працівників профтехучилищ Тернопільської області та 20-відсоткову надбавку працівникам педагогічної сфери.

Він також відзначив, що це питання актуальне, адже Тернопільщина не здатна утримувати професійно-технічну освіту за власний кошт.

– Дуже добре, що прем’єр-міністр України Володимир Гройсман мене почув і прислухався до біди людей, які потребують цієї фінансової підтримки, – зазначив очільник ТОДА, – але це одне питання. Інше ж полягає в тому, що така ситуація склалася всупереч позиції багатьох популістів, які виганяли з Тернопільської області бізнес, який наповнював бюджет. Сьогодні утримання професійно-технічної освіти оцінюється в 190 мільйонів гривень на рік, а власні надходження області – 300 мільйонів гривень. Це дві третіх суми, які мала би забирати профтехосвіта. Бюджетна дотація, яку отримує Тернопільська область сьогодні, відповідно до бюджетного розпису – 77 мільйонів гривень. Це найбільше в Україні і це свідчить про увагу з боку КМУ до нашої області, якої раніше ніколи не було. Тому, власне, з сьогоднішнього дня починається виплата заробітної плати працівникам професійно-технічних училищ.

На Тернопільщині тепер дві головні проблеми – дороги і вода

У Тернополі під час пожежі згоріла сауна