Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У хулігана, який у Тернополі побив поліцейського, виявили чимало зброї

Інформацію про побиття патрульних тернополяни активно поширюють у соцмережах.

policia38В управлінні патрульної поліції кажуть: травми у поліцейського незначні. Лише синець. Проте кримінальне провадження вже є, і займаються справою слідчі, пише “20 хвилин”.

Проте більше цікавить інше – хто дав чоловікові дозвіл на володіння чималою кількістю зброї…

Інцидент стався ввечері 2 жовтня на вул. Київській, 9 – неподалік зупинки громадського транспорту.

Тернополяни пишуть у соцмережах, що п’яний чоловік чіплявся до перехожих. Підійшли поліцейські. Запропонували йому пройти текст на вміст алкоголю у крові. Той ніби погодився, а коли сів до патрульного авто, вдарив патрульного поліцейського, зірвавши з нього камеру.

Однак в управлінні патрульної поліції погодились розповісти, як було насправді.

– Він намагався зірвати камеру, щоб його не знімали, – розповів начальник управління патрульної поліції м. Тернополя Володимир Струк. – Під час «шарпанини» вдарив своєю головою голову поліцейського.

Щодо напарниці поліцейського, їй, пишуть тернополяни, теж дісталось. Однак Володимир Струк це заперечує. Каже, – жінка-коп не постраждала.

– Він (дебошир – прим. авт.) сидів на задньому сидінні і пробував ногами махати, але патрульній ніяких ушкоджень не наніс, – запевнив Володимир Струк.

Під час затримання правопорушник чинив активний опір і наніс незначні тілесні ушкодження патрульному. Інспекторам вдалося присмирити чоловіка, одягнувши кайданки. Більше ніхто під час цього інциденту не постраждав, йдеться в офіційному повідомленні прес-служби патрульної поліції.

Побитий коп, як нам стало відомо, звернувся до травмпункту. Слідчий направив його на судово-медичну експертизу. Її висновків у патрульних поки що немає. Однак вже відомо, що у поліцейського синець навколо ока. Він і надалі перебуває на робочому місці та виконує свої службові обов’язки, запевнили нас в патрульній поліції.

– Людина чинила опір, поліцейські одягли на нього наручники, – це звичайна робоча ситуація, з якою ми стикаємось щодня, – каже Володимир Струк. – Проте це вже четвертий випадок, коли «буйна» людина має такий арсенал зброї… Оце непокоїть.

На чоловіка, як нам стало відомо від головного патрульного міста, зареєстрована травматична зброя, пристрій для відстрілу гумовими кулями, газовий пістолет, дві одиниці вогнепальної мисливської зброї і два мисливських ножі.

– Є факт, що кілька років тому на полюванні з його рушниці був підстрілений інший мисливець, – каже Володимир Струк. – Питання: звідки в тієї людини стільки зброї, якщо вже виникали подібні ситуації?

Від освідування на вміст алкоголю у крові дебошир відмовився в наркодиспансері. Тим самим він підтвердив свою вину, кажуть у прес-службі патрульної поліції.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України.

У тернопільській лікарні затримали підозрілого озброєного чоловіка

На Тернопільщині у приміщенні старої школи виявили дві ручних гранати