Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У лікарнях Тернополя встановлять камери відеоспостереження

Камери відео спостереження встановлять у міських медичних закладах Тернополя. Відповідне рішення депутати прийняли на сесії, що відбулася у п’ятницю, 21 жовтня.

kamera1“В лікарнях будуть КАМЕРИ. Радий бути причетним до якісних змін в місті. Депутати, нагадаю, підтримали мій запит щодо встановлення камер відеоспостереження в приймально-діагностичних віддленнях медзакладів міста.

Бюджетна комісія знайшла можливість профінансувати. То ж якісним камерам, які стежитимуть за якістю послуг, захищатимуть пацієнтів та медиків бути!” – написав депутат Тернопільської міськради Андрій Шкула на своїй сторінці у Фейсбуці.

Депутат запевнив, що ніяких конфіденційних речей камери не порушують – запис, по задуму, має відбуватися на закритий сервер. Доступ, в разі потреби, отримають правоохоронці, профільні чиновники Тернопільської міської ради, депутати.

Андрій Шкула пояснює, що причин такої ініціативи є декілька. Всі вони пов’язані зі смертю тернополян чи то в медзакладах, чи то за його межами.

“Приміром: чи правильно надавали допомогу чи вірно здійснювали діагностику/огляд, сам пішов пацієнт з лікарні чи його змусили, відмовили людині чи вона сама відмовилась, порушували лікарі/пацієнти закон і правила чи не порушували. Все це зможемо аналізувати. Крім того камери, впевнений, дисциплінують”. – пише Андрій Шкула.

Водночас депутат зауважив, що тернополянам не варто боятися того, що їх зніматиме камера під час медичного огляду – камери будуть лише при вході і в тій частині приймально-діагностичного, де відбувається документація і спілкування.

Втім, далеко не всі тернополяни позитивно сприймають це рішення.

“У лікарнях нема рукавиць, вати, спирту і ліків, зате будуть камери! Це сюрреалізм. Давайте ще всі онлайн будем дивитися як здихає державна медицина. Нагадує кіно Голодні ігри”. – пишуть люди у коментарях.

У Тернополі загубилася трирічна дитина, яка тримала у руках пакетик сметани

Троє жителів Тернопільщини нарубали дров на кримінальну справу