Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільщина перетворюється на Сицилію

Розбійні напади, пограбування, стрілянина, убивства – усе це про колись благополучну у кримінальному плані Тернопільщину.
kryminal1Кількість резонансних злочинів, які скоєні впродовж останнього року просто вражає.

Так, цими днями невідомі зловмисники скоїли зухвале пограбування у Тернополі – увірвалися у квартиру, кинули господиню на підлогу, зв’язали та винесли із помешкання гроші та ювелірні вироби.

Також нещодавно у Підгородньому пограбували відомого тернопільського підприємця Степана Рубая – з його помешкання винесли понад 10 тисяч доларів. Іще раніше резонансне пограбування трапилося й Кременці – там зловмисники серед білого дня почистили ювелірну крамницю.

Також у Кременці цього року трапилося резонансне замовне вбивство громадського активіста Віталія Ващенка.

Виконавців цього злочину затримали. Так само й затримали підозрюваних у вбивстві таксистки у Підволочиську та таксиста на Шумщині. Але усе це свідчить, що наш регіон не такий вже й безпечний, як раніше.

Все частіше тернополяни хапаються за зброю й у вирішенні побутових та сімейних конфліктів. Найбільш резонансні випадки трапилися цього року у Петрикові, що поблизу Тернополя, та у селі Бабинці Борщівського району.

У Петрикові чоловік влаштував стрілянину на обійсті колишньої дружини, а потім, коли на місце події прибули поліцейські, себе та дідуся дружини підірвав гранатою.

Ще більш кривава драма трапилася у Бабинцях, де чоловік застрелив дружину, двох працівників поліції, а потім сам також загинув під час штурму поліції.

Прикро, але у збройних побутових скандалах фігурують не тільки прості мешканці.

Так, цього року водій голови обласної адміністрації влаштував стрілянину у Тернополі поблизу житлового будинку, а у Кременці під час застілля посадовців поранення в ногу отримав голова однієї з районних адміністрацій.

У першому випадку – водія з тріском звільнили з роботи, а у другому – справу зам’яли.

У зростанні кількості резонансних злочинів є дві основні причини. Перша – це так зване економічне “покращення” у виконанні діючої влади.

Коли економіка падає, більше громадян починають криміналити. Згадайте, хоча б 90-ті.

І друга причина – це так звана реформа поліції, яка відверто кажучи провалилася. Поки правоохоронців тестують, атестують, звільняють, набирають нових, злочинці не сплять, а роблять свою справу.

Криміналітет відчуває слабкість влади в країні і користає цим.

Як наслідок, колись благополучна і спокійна Тернопільщина тепер все більше нагадує Сицилію.

У водія-експедитора викрали товару на 30 тисяч гривень

У Тернополі розшукали дезертира із Миколаївщини