Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільські клуби відновлюють виступи в аматорській лізі

Сьогодні, 1 жовтня, матчем у Петропавлівській Борщагівці, що на Київщині, після невеличкої паузи, розпочинається сьомий тур аматорського чемпіонату України (тепер заявитися до другої професійної ліги клуби зможуть лише за умови, що бодай сезон відіграли в аматорській лізі).

futbol1Для Тернопілля ця першість цікава насамперед тим, що у її першій групі грають відразу три клуби з нашої області.

Усі вони паралельно виступають і у чемпіонаті області, що внесло у внутрішню першість певний елемент сумбуру, адже чимало матчів довелося переносити. Та й перші матчі тернопільських клубів-аматорів на новому рівні наводили на сумні думки, але тепер ситуація стала помаленьку виправлятися.

Наприклад, чемпіон області «Нива» із Теребовлі програла три стартові поєдинки з загальним рахунком 2:9, але дві наступні поєдинки дозволили команді піднятися у середину турнірної таблиці з перспективами найближчим часом ще покращити своє становище. У неділю, 2 жовтня, теребовлянці матимуть іспит у Соснівці (Львівська область) проти одного з лідерів чемпіонату місцевого «Гірника». Початок гри о 16.00.

А ось тернопільська «Нива» цілком може бідкатися на невезіння, адже в перших турах чимало очків втратила на останніх хвилинах та навіть секундах матчів. Так поразки в грі з «Нивою» «Оскар» із Підгір’я та «Агробізнес» із Волочиська (на секундочку, третє та перше місця турнірної таблиці) уникали лише завдяки голам на п’ятій (!) доданій арбітром хвилині. Якщо ще додати, що й «ОДЕК» із Оржова забив переможний гол у грі з тернополянами на 84-ій хвилині, то можна стверджувати, що поки «Нива» — найнефартовіша команда ліги.

Сподіваємося, що недобру тенденцію тернополянам вдасться виправити уже в найближчому матчі — у неділю, 2 жовтня, о 15.00 «Нива» на стадіоні СКА зіграє з місцевим ФК «Львів».

ФК «Чортків-Педуніверситет» поки не може похвалитися бодай такими успіхами, як у інших земляків. Щоправда, в ативі чортківчан уже є одна перемога — 3 вересня вони перемогли одного з лідерів чемпіонату — «Чайку» із Петропавлівської Борщагівки. Сьомий тур ФК «Чортків-Педуніверситет» пропускає, а вже у восьмому, 15 жовтня, прийматиме «Гірник». Тоді ж вдома зіграють і тернопільска «Нива», яка прийме «Ковель-Волинь», а ось теребовлянці знову поїдуть на виїзд — цього разу до Оржова. Перше коло чемпіонату триватиме до 6 листопада.

Таблиця станом на ранок 1 жовтня
М Команда І В Н П М О
1 “Агробізнес” (Волочиськ, Хмельницька обл.) 5 3 2 0 11:2 11
2 “Гірник” (Соснівка, Львівська обл.) 4 3 1 0 5:2 10
3 “Оскар” (Підгір’я, Івано-Франківська обл.) 6 3 1 2 6:5 10
4 “Чайка” (Петропавлівська Борщагівка, Київська обл.) 5 3 0 2 6:4 9
5 “ОДЕК” (Оржів, Рівненська обл.) 4 2 1 1 6:5 7
6 ФК “Малинськ” (Рівненська обл.) 6 2 1 3 6:7 7
7 “Ковель-Волинь” (Ковель, Волинська обл.) 4 2 0 2 7:3 6
8 “Нива” (Теребовля, Тернопільська обл.) 5 2 0 3 4:9 6
9 “Нива” (Тернопіль) 5 1 2 2 5:7 5
10 ФК “Львів” 5 1 0 4 6:5 3
11 “Чортків-Педуніверситет” (Чортків, Тернопільська обл.) 5 1 0 4 2:15 3

Відзначимо також, що паралельно з чемпіонатом аматорської ліги України відбувається і аматорський кубок. У ньому взяв участь ще один представник чемпіонату Тернопільської області — «ДСО-Поділля» із Тернопільського району.

З цим колективом, на жаль, також злий жарт зіграли останні хвилини. У першому матчі попереднього етапу «ДСО-Поділля» грало на виїзді проти ФК «Самбір» із Львівської області і єдиний гол в грі господарі забили на четвертій доданій арбітром хвилині.

У матчі-відповіді «ДСО-Поділля» ще у першому таймі зусиллями Скобляка відновило паритет за сумою двох ігор, але на 67-ій хвилині гравець гостей Теплий зрівняв рахунок у другій грі і вивів ФК «Самбір» до наступного кола. Інші тернопільські команди вирішили аматорський кубок проігнорувати.

Олекса СОНЯХ

Тернопільщина потрапила у п’ятірку лідерів за обсягами будівництва

На дамбі тернопільського ставу виявили небезпечну знахідку (ФОТО)