Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільський Шерлок Холмс починає розслідування на вулиці 15 Квітня

Нещодавно відомий тернопільський письменник і журналіст Олександр Вільчинський презентував збірку детективних оповідань “Шерлок Холмс на Форумі видавців”.

vilchЙого попередні твори були прив’язані до конкретних місць, зокрема до Тернополя, тому ми не могли не запитати у нього, чи й нові будуть з прив’язкою до Файного.

“У трьох оповіданнях дія відбувається не в Тернополі, але саме у ньому розпочинається, – каже Олександр Казимирович. – Єдина історія, що повністю тернопільська – “Пограбування по-українськи”. vilch2

Зазвичай, у моїх творах дії відбуваються у центрі, а цього разу – у спальному районі, а якщо бути точнішим, то на БАМі – між вулицями Київська та 15 Квітня. Вони мені близькі, бо час від часу там прогулююся. Скажу вам те, що й говорив іншим: “Тернопіль для мене сакральне місце і я вже не зможу його оминути”. Так, я жив, звичайно, в інших містах, але все одно завжди повертаюся сюди, додому.

Що стосується, зокрема, “Шерлока…”, то це не ім’я героя, а мій герой журналіст Андрій Грабовський, він же Граб, – грає роль містера Холмса – детектива. За сюжетом цю роль “не дуже вдаха письменник” отримує від такого ж “не дуже вдахи видавця”.

А все для того, щоб на Форумі продати краще книги. Так усе починається, але фінал зовсім не такий, як очікували змовники – автор і видавець. Та що, власне, розповідати про твір? Його потрібно читати і тоді він сам усе про себе чудово розповість”.

Галина ТИХА

 

Підлеглий Барни не наважився на авантюру

Депутат поділився своїми враженнями про так звану “протернопільську більшість”