Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільська актриса розповіла про свої зйомки у польському фільмі “Волинь”

Фільм “Волинь” про масові вбивства українцями поляків (т. зв. “Волинську різню”), який минулого тижня вийшов в прокат у Польщі, вже встиг здобути імідж скандального. Фільм охрестили українофобським, хоча в Україні в прокат він не вийшов і не вийде взагалі.

skladan1Але найбільше обурює українську громадськість, що в зйомках взяли участь і українські актори. Сьогодні був опублікований список з іменами цих акторів.

Втім, самі актори не вважають фільм антиукраїнським. Про це в ексклюзивному коментарі “Країні” розповіла Ірина Складан – одна з українських актрис, яка знялася у фільмі “Волинь”.

“У картині порушені сторінки нашої історії. Поганої, так. Не вельми приємної, так. Але ми нікуди від неї не дінемося. Це наша історія. І ми повинні вчитися на помилках наших батьків, дідів, щоб не повторювати їх. А фільм саме про ту іскру (того чортика), яка є в кожному з нас, і тільки від нас залежить, який саме вогонь розгориться з цієї іскри (в той момент коли хтось починає нашіптувати”) – теплий, гарячий, вогонь ненависті, який і призводить до ворожнечі”, – говорить актриса. – “Дуже хочеться, щоб українці припинили жити за чиєюсь підказкою, а починали жити своїм розумом і поважати свою історію, якою б вона не була. Фільм не антиукраїнський. Поляки (теж ті ще гарячі голови) вважають його антипольським. Фільм насправді про любов, яка незважаючи на всі труднощі й перипетії веде головну героїню до життя. До речі – любов до українця”, – зазначає Ірина Складан.

За словами актриси, кампанію з дискредитації фільму зараз ведуть ті актори, які хотіли, але не отримали в ньому роль. Але за її словами, з агресією щодо себе через участь у фільмі вона не зіткнулася.

“Люди, які не бачили фільм, але дуже хочуть зробити собі ім’я, будуть писати всілякі небилиці. Чому я повинна боятися за свою безпеку? Я не скоїла злочину, нікого не обікрала, не вбила. Я виконую свою роботу (сподіваюся добре це роблю, інакше режисер зі світовим ім’ям не взяв би мене на цю роль). Працювати з людиною, режисером такого рівня – це честь для будь-якого актора. І найбільший шум піднімають зараз саме, ті хто не пройшов кастингу”, – вважає актриса.

Вона додає, що українське Міністерство закордонних справ вирішило не пускати фільм у відкритий перегляд. “Завтра мав відбутися закритий перегляд у Києві (здається, в рамках фестивалю польського кіно). Але буде він чи ні – сказати важко. Мені сьогодні написав другий режисер фільму, що на Різдво можна буде побачити фільм в інтернеті”, – розповіла Ірина Складан.

Джерело: Країна

 

Тернопільська міська рада судиться із телерадіокомпанією відомого екс-регіонала

На Тернопільщині молодий чоловік хотів себе зарубати сокирою