Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополяни хвилюються за ціни, які будуть після підвищення мінімальної зарплати

Тернополяни не дуже вірять у те, що уряд підвищить заробітні плати, адже, як би з усіх екранів не говорили, що дефіциту в державному бюджеті не буде, всі розуміють реальну ситуацію в країні.

zarplata31– Якщо це урядові й справді вдасться зробити, то буде добре, – міркує тернополянин Ігор Малецький. – Працівники матимуть конкурентоспроможну зарплату. У нас і так підприємці самі вирішують, яку зарплату платити людям, які в нього неофіційно працевлаштовані. Якщо підприємці добросовісні і чесно платять податки, тоді їм доведеться звільнити частину працівників, бо інакше ніяк. Звичайно, може вони й надбавлять трохи до зарплати тим, хто залишиться. Гадаю, що це підвищення більше стосується нас, бюджетників, бо ми не маємо чим похвалитися. Мінімальна зарплата – це не зарплата, це копійки. Але тут знову ж таки: піднімуть зарплату – зростуть ціни, і різниці не буде.

Не дуже оптимістичні думки з цього приводу і в тернополянки Надії Лаврієнко. Вона вважає, що із підняттям зарплати ситуація не зміниться.

– Адже у нас як усе відбувається? Ще зарплати нема, а ціни вже космічні, – каже Надія. – Якби уряд хотів підняти зарплату, то хай би зробив це мовчки, а то через анонсування, недобросовісні підприємці відразу піднімуть на все ціни. Хіба в нас робиться щось для людей? То тільки що мови. Того підвищення може й не буде, обговорять та й забудуть, тому, гадаю, не варто над цим зациклюватися. Поживемо – побачимо.

Галина ТИХА

Як підняття мінімальної зарплати до 3200 гривень відіб’ється на тернопільських підприємцях?

Єпископ з Тернополя закликав молодь не святкувати «поганський» Хелловін