Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополяни просять зробити реверсивний рух на вулиці Тарнавського

Тернополянин Мар’ян Когут зареєстрував на сайті Тернопільської міської ради петицію про створення реверсивного руху на вулиці Тарнавського. 

reversУ правилах дорожнього руху є таке поняття, як «дорога з реверсивним рухом». Дорога такого типу відрізняється від звичайних трас особливими реверсивними смугами та світлофором.

У разі потреби ці смуги на проїжджій частині дозволяють змінювати напрямок руху на протилежний. Регулюється такий рух спеціальними світлофорами, встановленими над самою смугою.

Власне, зробити реверсивну смугу й встановити відповідний світлофор просить автор петиції. За його словами, тернополянам, які мешкають у мікрорайонах «Сонячний» та «Аляска», вранці важко добиратися на роботу до центру, там збирається багато машин, утворюється великий затор. Ця ж історія повторюється ввечері, коли люди повертаються з роботи.

Ускладнюється рух і тим, що в напрямку кільця є лише одна смуга, а в напрямку від центру – дві. Тому, було б дуже добре, якби для розвантаження руху в бік центру міста встановили реверсивний світлофор зранку та надання двох смуг до 11 год. та зміни руху після 11 год. на дві смуги на підйом до школи №11.

Галина ТИХА

Помер видатний науковець із Тернопільщини Богдан Гаврилишин

Тернопільський нардеп пояснив, чому голосував за збільшення своєї зарплати до 40 тисяч гривень