Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополянин для обміну валюти привів шахраїв у квартиру та залишився без грошей

Близько двадцяти тисяч гривень видурили шахраї у тернопільського пенсіонера.

shahraj3На службу 102 постійно надходять виклики про шахрайство. Патрульна поліція опрацьовує кожен виклик та застерігає громадян бути більш обачними та не довіряти стороннім особам.

26 жовтня зателефонував пенсіонер і повідомив, що невідомі особи шахрайським способом заволоділи його коштами. У чоловіка з квартири зникли 230 доларів та 13 500 гривень.

– Коли ми приїхали на виклик, літній чоловік розповів, що на автобусній зупинці до нього підійшли невідомі і запитали де можна швидко обміняти валюту, – розповідає інспектор Володимир Кіянський, – слово за слово, чоловіки розказали, що їх родич потрапив в страшну ДТП і терміново необхідні гроші на лікування. Він погодився віддати їм 5 тисяч гривень у заставу за 10 тисяч доларів.

Пенсіонер привів шахраїв до квартири. Допоки двоє осіб спілкувалися з ним, інший стежив, звідки дружина дістає гроші. Коли незнайомці покинули квартиру, літня жінка виявила, що у кейсі немає обіцяних 10 тисяч доларів. Також зникли усі її заощадження. Вона й тоді зрозуміла, що потрапила на гачок шахраїв і викликала патрульних.

 

Тернопіль потрапив у топ-10 рейтингу комфортного життя

В обласній поліції Тернопільщини анонсують чергові кадрові зміни