Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Сьогодні у Тернополі усі охочі можуть пройти огляд у мамолога

Сьогодні в Україні – День боротьби з захворюванням на рак молочної залози. З цього приводу в КУ ТОР «Тернопільський обласний онкологічний диспансер» 20 і 21 жовтня – дні відкритих дверей, а відтак кожна з жінок, яка дбає про своє здоров’я зможе обстежитися у професійних мамологів у 9-ому, 16-ому і 17-ому кабінетах.

mamolog1Недарма вважається, що ніщо не цінується так високо як здоров’я, адже часто його не можна купити за жодні гроші, особливо, коли йдеться про онкологічні захворювання. Однак не все так страшно і рак – це не завжди вирок, якщо його діагностувати й почати лікувати на ранніх стадіях – першій і другій.

Саме з цією метою лікарі неодноразово наголошують на важливості щорічних планових медоглядах і профілактичних обстеженнях. «Обізнаний – значить озброєний», – в один голос твердять вони. Власне, з цього приводу ми звернулися за коментарем до тернопільського лікаря-онколога Володимира Танасюка.

За його словами, одна з основних причин виявлення онкозахворювань на пізніх стадіях – низький рівень свідомості населення. А сумна статистика свідчить, що рак молочної залози має першість серед інших злоякісних захворювань не лише в Україні, а й у Тернопільській області.

– Саме тому важливо чітко усвідомлювати, що про здоров’я потрібно дбати, – каже Володимир Орестович, – і самостійно або у визначений час приходити до лікаря, щоб провести обстеження. Бо, на жаль, ні медична наука, ні практика не здатні запобігти раку,тому вже говоримо не про запобігання виникнення хвороби, а саме про виявлення її на ранній стадії.

У Тернополі безвісти зник молодий чоловік (ФОТО)

П’яний тернополянин розбив огорожу та своє дороге “Інфініті”