Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Скандальний кар’єр на Підволочищині збираються продати з аукціону

На пленарному засідання 28 жовтня Тернопільська обласна рада розгляне проект звернення до Міністерства аграрної політики та Фонду державного майна України з вимогою не продовжувати договір оренди цілісного майнового комплексу ДП “Полупанівський кар’єр” для дніпропетровської фірми “Гірничодобувна промисловість”, термін дії якого спливає у грудні 2016 року.

oradaЦе питання включено до порядку денного на попередньому пленарному засіданні за наполяганням депутата від цього виборчого округу Петра Васька. За пропозицію висуванця партії “Громадянська позиція” проголосувало  47 з 64 депутатів обласної ради.

Народний обранець, який в обласній раді представляє Скалатщину,  системно бореться за права місцевої громади, пропонує об’єкт державної власності після завершення оренди передати в комунальну власність або продати з аукціону.

Нагадаємо, що влітку цього року працівники кар’єрів в Полупанівці та Новосілці неодноразово протестували проти низьких зарплат, які їм виплачують управителі кар’єру, а також проти несприятливих умов праці. Влітку з підприємства були звільнені два учасника АТО, однак після протестів були поновлені. Люди неодноразово перекривали дорогу. Також внаслідок діяльності орендарів нищаться навколишні дороги. Щоправда, на закиди громадськості в’яло реагує місцева влада, яка закриває очі на очевидні порушення, – пише За Збручем

Житель Тернопільщини зґвалтував сусідку, яка прийшла до нього позичити обігрівач

У польському фільмі “Волинь” знімалися 5 акторів із Тернополя. Прізвища