Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Рецепт від наступу вірусу Коксакі порадила лікар з Тернополя

вірус коксакі

Випадок у Хоросткові, де від екзотичного вірусу Коксакі постраждало 32 дітей, викликав занепокоєння серед тернополян. У соціальних мережах люди почали ділитися сумнівами щодо типовості осінніх захворювань юних тернополян.

вірус коксакі
вірус коксакі

У цей період діти часто хворіють на різноманітні респіраторні захворювання. Екзотична хвороба збільшила кількість пошукових запитів щодо симптомів та лікування хвороби.

Фахівці попереджають, що найбільший ризик захворіти – у малюків від 2 до 5 років. Проходить хвороба орієнтовно 8-10 днів. Після чого, якщо у хворого бувають висипання, може спостерігатися лущення шкіри і відшарування нігтьових пластин.

У коментарі для сайту0352.ua завідуюча інфекційним відділом Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні Ольга Дивоняк каже, що  погіршення самопочуття, лихоманка, болі в м’язах, діарея і висипання на тілі і в порожнині рота – не найпоширеніші симптоми ентеровірусної інфекції. Хоча, наголошують фахівці, під час перебігу цієї хвороби підвищення температури не завжди спостерігається.

«Станом на вересень-жовтень 2016 року найбільша кількість дітей скаржилась на ознаки афтозного стоматиту, так званий симптом «рот-рука-нога», тобто висипання на долонях, на стопах, можливі висипання на сідницях, в ділянці колінних суглобів. Ці висипання можуть поширюватися не лише на долоні і стопи, а й на тильну поверхню долонь, на тильну поверхню стоп і в ротовій порожнині спостерігається явище афтозного стоматиту», – зазначила медик.

Ще однією ознакою ентеровірусної інфекції, за її словами, є ангіна, серед складних випадків – це ураження печінки і серцевого м’яза. «Якщо говорити про період з січня місяця по жовтень 2016 року, то у нас проліковано дітей з ентеровірусної інфекцією більше 30. Звернулися по медичну допомогу, але не були госпіталізовані, ще понад 10 дітей, тобто маємо порівняно з 2015 роком зростання захворюваності, але ми не можемо остаточно говорити, що це зростання захворюваності», – констатує Дивоняк.

За її словами, вірус поширюється повітряно-крапельним шляхом і фекально-оральним шляхом, тому, якщо говорити про карантинні заходи, вони не завжди будуть ефективними. «Хочу звернутися до батьків, які мають хворих дітей. Якщо вони помічають, що у дитини є висип, який супроводжується підвищенням температури тіла, змінами в ротоглотці, вони не мають права вести дітей до організованих колективів», – зазначила лікар.

 

Автор «Повстанської абетки» очолив партію у Тернополі

Барна встановить співочий рекорд