Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Радниця митрополита пропонує не карати розпусних священиків із Тернополя

Архієпископ Мстислав

Голова Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Мефодія Наталія Шевчук звернулася до митрополита УАПЦ Макарія з проханням не карати архієпископа Тернопільського і Подільського Мстислава за негідну та розпусну поведінку в одному з нічних закладів Тернополя.

Архієпископ Мстислав
Архієпископ Мстислав

«Гріхопадіння однієї Овечки Божої завжди викликає сум для всієї Отари», – пише у зверненні пані Шевчук.. «Тому нам, вірянам УАПЦ, вельми прикро спостерігати за тим, як Високопреосвященніший архиєпископ Мстислав на очах у всієї України та за участю кліриків його Єпархії демонструє неприйнятну для архиєрея та ченця розкуту сексуальну поведінку та грубо порушує священні канони.

Разом з тим, керуючись духом християнської любові, а також тим, що УАПЦ наразі не є канонічно визнаною Помісною Церквою світового православ’я, а, отже, формально       не зобов’язана завжди та в усьому діяти у точній відповідності до канонічного права Православної Церкви.

Фонд пам’яті Блаженнішого Митрополита Мефодія закликає Предстоятеля УАПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Макарія та Архиєрейський Собор нашої Церкви утриматися від розгляду даного інциденту у церковному суді та не застосовувати стосовно архиєпископа Мстислава та його кліриків канонічних санкцій, що відповідають задокументованим на відео канонічним порушенням.

Нагадаємо, що 16 жовтня цього року у програмі ТСН Тиждень (Телевізійна служба новин) загальнонаціонального каналу «1+1» було продемонстровано відео, де фігурує кілька осіб, які належать до кліру Тернопільської Єпархії УАПЦ, а саме: Керуючий Тернопільською Єпархією УАПЦ Високопреосвященніший архиєпископ Тернопільський і Подільський Мстислав (Гук); Настоятель храму Різдва Христового м. Тернополя митрофорний протоієрей Ігор Семирозум; Скарбник храму Різдва Христового м. Тернополя митрофорний протоієрей Володимир Герасимчук; Іподиякон Віталій Окунський.

На Тернопільщині розшукують бійця “Правого сектору”, який втік із СІЗО (ФОТО)

Тіло загиблого чоловіка виявили на Тернопільщині