Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Працівники швидкої допомоги будуть без зарплати до кінця року?

Тернопіль. Медики без зарплати

Зарплату за вересень працівники обласного Центру екстренної медичної допомоги отримали у жовтні. У кошторисі установи дефіцит до кінця року складає 11 мільйонів гривень. Це ставить під загрозу виплату жовтневого авансу.

 

Тернопіль. Медики без зарплати
Тернопіль. Медики без зарплати

Медики неодноразово неодноразово зверталися до керівництва області щодо виділення коштів відповідно до потреби, однак станом на початок вересня проблема не вирішена, пише редактор тижневика Номер один Віталій Попович.

Така ситуація викликала обурення голови фракції «Свободи» в обласній раді Олега Сиротюка:

– Є питання до розпорядника коштів(головного управління охорониздоров’я: чому аж восени ми на комісії дізнаємося, що установі не вистачає коштів на захищені статті та про відсутність фінансування. На початку року в сесійній залі нас переконували в тому, що бюджет збалансований і ніяких проблем немає. Депутати за нього голосують, а в результаті підтримали міну сповільненої дії, яка починає вибухати такими ситуаціями. Запитання є і до медичної комісії. Усі ми знаємо, що у нас був перехідний залишок медичної субвенції, який ми в першому півріччі розділили. Не було ніяких додаткових запитів. Тож 21 мільйон медичної субвенції обласна рада виділила на ремонт кардіоцентру в університетській лікарні. Так, це важлива річ, але чому, коли у нас немає коштів на захищені статті, члени комісії переконували нас, що це пріоритетний напрямок. У нас є недофінансування зарплат. А в той же час кошти виділяються на ремонти. Можливо, варто було б не 21 мільйон дати на університетську лікарню, а 15, – каже Олег Сиротюк. – Думаю, тут проблема у правильному використанні медичної субвенції.

Тернополян запрошують на навчання у школу снайперів

На Тернопільщині знайшовся іще один чоловік, який повірив у виграний автомобіль