Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Почесний тернополянин пропонує заробітчан до Росії позбавляти громадянства

Незважаючи на бойові дії на Донбасі та анексію Криму українці у пошуках заробітку виїзжають їдуть Росії. Нещодавно соціальні мрежі сколихнуло фото переповненого автобуса «Чернівці – Москва», який помітили на тернопільській автостанції.

 

Степан Хмара
Степан Хмара

Почесний громадянин Тернополя, народний депутат кількох скликань Степан Хмара вважає, що  такі українці «не можуть бути громадянами України».

В інтерв’ю львівському виданню Вголос аргументовано пояснив свою позицію.

– Ті, які заробляють в країні окупанта, мають брати на себе ризик і відповідальність за свій негідний вчинок . І ці громадяни мають знати, що Україна не може жертвувати своєю безпекою чи суверенітетом в залежності від того, що комусь подобається «русскій мір», що комусь подобається туди їздити, бо там платять.

Ці люди, які в складний для України час, їздять в Росію на заробітки, таким вчинком фактично не визнають право України на суверенітет. Відтак постає питання: чи вони можуть бути громадянами України? Ні. Бо куди він їде, це його проблема, але те, що він, як громадянин, зобов’язаний відстоювати і захищати державу – це його обов’язок. І якщо він від мобілізації тікає в Росію на заробітки – значить він не може бути громадянином України. Бо громадянство надає не тільки права, а й покладає серйозний обов’язок. Цих людей, як і владу, яка нічого не робить  для того, щоб ефективно боротись з агресором, потрібно звинувачувати у зраді. Тому все має вирішуватись саме так. А щодо вербування наших громадян ФСБ, то варто зазначити, що наша СБУ працює вкрай недосконало і це видно по тому, як вона бореться із п’ятою колоною, яка сидить у тому числі у Верховній раді. А тому притягнути до кримінальної відповідальності за державну зраду потрібно і тих депутатів-заробітчан, які сидять у Верховній раді. А чим президент інший? Він веде активний бізнес разом із російськими олігархами в тому числі і на території Росії, і на окупованій території»

Поряд з цукровим заводом масово гине риба

В окремих районах Тернопільщини селяни ще досі працюють, як у 90-их роках