Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Пересічним тернополянам уряд підніме зарплату на стільки ж, що й народним депутатам

Уряд України пропонує впродовж 2017 року вдвічі збільшити мінімальну зарплату і довести показник до 3200 гривень.

zarplata1Кабінет Міністрів також пропонує зрівняти показники мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму, повідомляє УНІАН.

Кабінет міністрів України в межах фіналізації проекту державного бюджету на 2017 рік, а також формування справедливої системи оплати праці в країні, запропонував удвічі збільшити в 2017 році показник мінімальної зарплати – до 3200 грн, а також зрівняти показники мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму.

Про це сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання уряду.

“Мінімальна зарплата не може бути меншою ніж 3200 грн. Прожитковий мінімум і мінімальна заробітна плата збігатимуться, – сказав Гройсман. – Ніхто в Україні не зароблятиме менш як 3200 грн. на місяць”.

Одночасно Гройсман доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі України, а також Міністерству фінансів опрацювати всі необхідні рішення в цій сфері. «І будемо просити український парламент підтримати ці ініціативи», – сказав Гройсман.

Нагадаємо, минулого тижня народні депутати України прийняли рішення про збільшення своїх зарплати вдвічі.

Щоправда, згідно з прийнятим парламентом рішенням, посадовий оклад нардепа з 1 листопада буде вимірюватися 25-ма мінімальними зарплатами.

Тобто, якщо Кабінет Міністрів зможе реалізувати свій задум щодо збільшення мінімальної зарплати вдвічі, то і у народних депутатів до кінця наступного року мінімальна зарплата іще раз зросте вдвічі.

На Тернопільщині активно готуються до виборів

Для завершення ремонту дороги Львів-Тернопіль потрібно шість погожих тижнів