Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині швиденько знайшли гроші на зарплати людям, які вийшли на акції протесту (ВІДЕО)

Акція протесту, яку минулого тижня у Тернополі провели представники профтехосвіти, дала свій результат.

barna_piketТернопільська область найближчим часом зможе виплатити зарплати працівникам та стипендії студентам професійно-технічних закладів, оскільки Кабінет міністрів України прийняв рішення про виділення стабілізаційної дотації місцевим бюджетам на погашення заробітної плати та енергоносіїв бюджетної сфери – відповідна Постанова уже підписана.

Як повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА, за кілька днів в область надійдуть 77 млн. грн, які будуть розподілені між галуззю освіти, медицини та соціального захисту. Згідно процедури, бюджетна комісія Тернопільської обласної Ради розподілить кошти відповідно до потреб.

Таким чином, орієнтовно до кінця жовтня люди зможуть отримати зарплати та стипендії. На ці потреби для галузі професійно-технічної освіти Тернопільщині до кінця року потрібно близько 37-38 млн гривень.

Як відомо, з початку 2016 року утримання закладів професійно-технічної освіти було перекладено з державного на місцеві бюджети. Не всі місцеві бюджети виявилися готовими до цього.

Нагадаємо, 13 жовтня під стінами адмінбудинку Тернопільської обласної ради викладачі, студенти та представники профспілок закладів профтехосвіти Тернопільщини провели акцію протесту.

На Білогірській під час будівництва церкви робітник упав з висоти

Шляховики кажуть, що дощ їм тільки допомагає ремонтувати дорогу Тернопіль-Львів