Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині продавці дешевого цукру вкрали у пенсіонерки понад 20 тисяч гривень

Двоє мешканців області потерпіли від хитрих злодіїв за минулу добу.

uvaga1Невідомі особи ромської національності обманом проникли до помешкань потерпілих та викрали чималі гроші, повідомляють у секторі комунікацій Тернопільського обласного управління Національної поліції.

15 тисяч гривень та 200 доларів зникли з будинку 77-річної жительки містаКопичинці. Пенсіонерці задурили голову дешевим цукром. Невідомий смаглявий чоловік навідався на подвір’я та запропонував купити задешево солодкий товар. Жінка пішла до хати по гроші, а злодій підгледів, звідки старенька бере готівку. Коли господиня винесла купюри, хитрий крадій запевнив її, що вони фальшиві.

Старенька замутилася, однак злодій переконав позичити гроші у сусідки. Допоки та ходила за готівкою витяг зі сховку усі заощадження. Чемно дочекався пенсіонерки, та запевнив що йде принести мішок цукру. Товару потерпіла так і не дочекалася, а згодом і помітила пропажу усіх грошей. Звернулася за допомогою до поліції.

10 жовтня обікрали  злодії і стареньку мешканку Заліщиків. 20 тисяч гривень пропали з гаманця захованого у столі. Нахабних продавців товару 83-річна мешканка району сама впустила до хати. Непрохані гості пропонували купити подушки та перини, а щоб потрапити до хати, прохали напитися води  та глянути чи бува немає господиня старих картин, які вони скуповують за хорошу ціну.

Допоки одна з жінок розмовляла з господинею, решту обнишпорили хату, та знайшли у сховку гроші. Швидко подалися з подвір’я.  Потерпіла зрештою помітила пропажу і зателефонувала поліцейським.

Правоохоронці застерігають: не впускайте до хати невідомих! Про чужинців, які завітали до Вашого села чи містечка, та, ходячи по домівках, пропонують товар чи просять допомоги, варто негайно повідомити поліцейським, дільничному інспектору чи сільському голові. Працівники поліції ретельно перевірять дану інформацію.

Якщо ж непрохані гості переступили поріг намагайтеся якомога швидше спровадити їх за двері, ні в якому разі не витягуйте зі сховку гроші, навіть якщо незнайомці стоять біля порогу, застерігають у поліції. Хитрі злодії розраховують побачити сховок, аби згодом непомітно викрасти кошти.

Барна встановить співочий рекорд

Поблизу Тернополя жахлива аварія – зіткнулися “Мерседес” та “Форд” (ФОТО)