Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Міські депутати не наважилися повторити “подвиг” Барни з Овчаруком

Депутати Тернопільської міської ради не задоволені газетою «Тернопіль вечірній», «життєдіяльність» якої фінансується з міського бюджету.

tvІ на сьогоднішній сесії мали бажання, очевидно, за прикладом обласної ради призначити нового головного редактора. Але позаяк у країні проходить процес роздержавлення ЗМІ, вирішили залишити все як є до наступного року.

Конфлікт, чи то пак неприязні стосунки між редакцією газети та міськими депутатами назрівав уже давно.

Останні скаржаться, що з часу виборів у жовтні 2015-го, коли рада оновилася, газета практично не висвітлює діяльності депутатів, роботу виконавчих структур, не надає також інформації про керівників управлінь.

За словами депутата Тернопільської міської ради Івана Зіня, який власне, й ініціював зміну керівника газети, проблема полягає ще й у тому, що вони ніяк не могли «затягнути» головного редактора на сесію міської ради, щоб почути від нього подальший план дій і бачення розвитку газети.

А він і так між двох вогнів, адже в країні триває процес роздержавлення ЗМІ, який тягне за собою не дуже втішні перспективи, а тут ще й «атака» з боку міських обранців. Хоча, чого можна вимагати від газети, де працює лише двоє людей – виконуючий обов’язки головного редактора Олег Лівінський і кореспондент Іван Пшоняк?!

Попри все призначити нового головного редактора «Тернополя вечірнього» на сьогоднішній сесії Тернопільської міської ради депутати не змогли, адже крім їхнього хотіння ще є закон, який забороняє звільняти жінку, яка перебуває у декреті, адже поки що головний редактор газети Інна Сирник у відпустці по догляду за дитиною до трьох років. Тому все, що вирішили на порядку денному депутати – зачекати до наступного року й заслухати річний звіт про діяльність газети на черговій сесії.

У Тернополі з’явиться військовий цвинтар

На завтра на Тернопільщині прогнозують дощ і сильний вітер