Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Кому на руку цькування тернопільських акторів. Думки з соцмереж

На звинувачення тернопільських і львівських акторів у зйомках скандального фільму «Волинь» відреагували як поляки, так і українці в Польщі. Свою думку з цього приводу вони висловили у Фейсбуці

wolynНіхто з них не розуміє, чому «роздули» такий скандал, щоб аж почали обговорювати звільнення акторів з театру.
За словами тернопільського журналіста, який тепер мешкає у Варшаві, Ростислава Крамара, після бою кулаками не розмахують, але хотілося б знати, чи в Тернополі насправді забракло далекоглядних політиків, які мислять ширшими, не провінційними категоріями. «Адже, якби я хотів зробити щось на шкоду Україні, – пише Ростислав, – то звільнив би тих акторів, аби створити їм у Польщі ореол мучеників за правду».
14721723_10206301464370140_3029789979085780170_nБо як пише на своїй сторінці у Фейсбуці продюсер «Волині» Фелікс Пастусяк, ні в нього, ні в режисера Войцеха Смажовського не було на меті розпалити ворожнечу й відзняти антиукраїнську стрічку.
«Мені невимовно прикро з приводу образливих звинувачень, що звучать про тернопільських і львівських акторів, – зазначає він. – З самого початку роботи над фільмом ми з режисером поставили перед собою певні цілі і вони в жодному разі не були спрямовані на образу українців. Дуже прикро, що через фільм «Волинь» у містах прокидається ненависть, яка тепер призвела до дискусій. Зауважу, що в Києві взагалі заборонили показ фільму, а в Тернополі починають переслідувати акторів, які у ньому знялися».
Ростислав Крамар вважає, що тим самим дехто у Польщі отримує додатковий аргумент у цій полеміці, яка не на користь двостороннім відносинам. Заручниками цієї нездорової ситуації стали українці у Польщі. А про те, що в Тернопільській обласній раді створили спеціальну комісію для розслідування участі тернопільських акторів у зйомках «Волині» пише й тернополянин Григорій Бурбеза. Він зазначає, що комісія також розглядає можливість їх звільнення з роботи, хоча юридичних підстав для цього знайти неможливо. «Як завжди, в авангарді цього процесу ідіоти з однієї відомої і вже досить дискредитованої партії, – пише він. – Я сам підтримую думку, що суспільство має знати імена цих акторів, і цього досить. Але розгортати аж таке полювання – це абсурд…»

Галина Тиха

Церква застерігає: Хелловін пропагує культ диявольської сили

Заступник Барни задекларував 920 тисяч готівки. Подробиці