Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

За “кота у мішку” підприємець з Тернопільщини заплатив 40 тисяч гривень

Купив кота у мішку підприємець з Гусятинського району. Чоловік перерахував майже сорок тисяч гривень авансу за партію мінеральних добрив фірмі, яка зареєстрована у Києві.

shahraj12На товар чекав більше тижня, але так його і не отримав, повідомляють у секторі комунікацій Тернопільського обласного управління Національної поліції.

Як розповів поліцейським потерпілий, до нього зателефонував чоловік, який представився директором столичної фірми, й запропонував купити мінеральні добрива за вигідною ціною.

Аграрій пропозицією зацікавився і вже готовий був придбати партію товару у сто тонн. Домовилися про постачання першої партій в кількості сорока тонн.

Покупець перерахував на рахунок постачальника 391 тисячу гривень.  Через день до нього зателефонували зі львівської фірми-перевізника й повідомили, що найближчим часом доставлять вантаж. Але очікування затягнулося. Підприємець впродовж п’яти днів телефонував перевізнику, де його запевняли, що хвилюватися нічого, потрібно зачекати, бо поламався транспорт. Але зрештою на його дзвінки взагалі перестали відповідати.

Наступного разу потерпілий дотелефонувався до перевізника вже з кабінету слідчого. Почуте остаточно переконало чоловіка, що товар, за який він сплатив чималу суму, так і не отримає: «Жодних угод ні з вами, ні з постачальником ми не укладали».

Тепер густинські правоохоронці з’ясовують хто виявився шахраєм, чи постачальний, який не відвантажив міндобрива, чи фірма-перевізник, яка не виконала свої зобов’язання. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 190 ККУ – шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому.

 

Власники київського “Динамо” націлилися купити прибутковий бізнес на Тернопільщині

У Тернополі загубилася трирічна дитина, яка тримала у руках пакетик сметани