Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Громадянство України і заробітки в Росії несумісні. Думка екс-нардепа від Тернополя

Незважаючи на бойові дії на Донбасі та анексію Криму українці у пошуках заробітку виїзжають їдуть Росії. Нещодавно соціальні мережі сколихнуло фото переповненого автобуса «Чернівці – Москва», який помітили на тернопільській автостанції. Почесний громадянин Тернополя, народний депутат кількох скликань Степан Хмара вважає, що такі українці «не можуть бути громадянами України».

hmara1В інтерв’ю львівському виданню Вголос Степан Хмара аргументовано пояснив свою позицію.
– Ті, які заробляють в країні окупанта, мають брати на себе ризик і відповідальність за свій негідний вчинок . І ці громадяни мають знати, що Україна не може жертвувати своєю безпекою чи суверенітетом в залежності від того, що комусь подобається «русскій мір», що комусь подобається туди їздити, бо там платять.
Ці люди, які в складний для України час, їздять в Росію на заробітки, таким вчинком фактично не визнають право України на суверенітет. Відтак постає питання: чи вони можуть бути громадянами України? Ні. Бо куди він їде, це його проблема, але те, що він, як громадянин, зобов’язаний відстоювати і захищати державу – це його обов’язок. І якщо він від мобілізації тікає в Росію на заробітки – значить він не може бути громадянином України. Бо громадянство надає не тільки права, а й покладає серйозний обов’язок. Цих людей, як і владу, яка нічого не робить для того, щоб ефективно боротись з агресором, потрібно звинувачувати у зраді. Тому все має вирішуватись саме так. А щодо вербування наших громадян ФСБ, то варто зазначити, що наша СБУ працює вкрай недосконало і це видно по тому, як вона бореться із п’ятою колоною, яка сидить у тому числі у Верховній раді. А тому притягнути до кримінальної відповідальності за державну зраду потрібно і тих депутатів-заробітчан, які сидять у Верховній раді. А чим президент інший? Він веде активний бізнес разом із російськими олігархами в тому числі і на території Росії, і на окупованій території»

В інтернеті з’явилось відео зловмисника з вулиці Купчинського

У Тернополі водій “Ланоса” збив двох пішоходів