Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Воїну з Тернопільщини присвоєно звання Героя України

Герой України В. Гарматій

Президент України Петро Порошенко посмертно присвоїв звання Героя України командиру мінометно взводу 51-ої окремої механізованої бригади, молодшому лейтенанту Володимиру Гарматію. 21-річний юнак з Тернопільщини загинув у бою під Сєвєродонецьком 26 липня 2014 року.

Герой України
Герой України

«За виняткову мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі постановляю рисвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” ГАРМАТІЮ Володимиру Михайловичу — молодшому лейтенанту (посмертно)», – йдеться в Указі Президента України від 14 жовтня 2016 року.

Герой народився в селі Чернелів-Руський Тернопільського району. Навчався в місцевій школі та Великобірківській гімназії. Під час навчання Тернопільському національному економічному університеті був активним учасником Революції гідності. У квітні 2014 року пішов в армію. Служив під Сєвєродонецьком. За словами командира, Володя Гарматій підірвався на міні 26 липня 2014 року.  Друзі та рідні Володимира до останнього вірили, що він живий. Похований у Чернелеві-Руському.

12 травня 2016 року в ТНЕУ відкрили пам’ятну дошку пам’яты Володимира Гарматія.

 

У Тернополі відкрито почали говорити про «режим Порошенка»

Тернопільщина просить в уряду Гройсмана нову дотацію