Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Вдалося захистити Дністровський каньйон, – політик про рік в облраді

Рік тому, 25 жовтня, партія «Народний контроль» несподівано для багатьох потрапила в Тернопільську облраду, здобувши 5 мандатів. Чотири з п’яти членів фракції представляють південні придністровські райони, тому для маленької групи було важливим захистити Дністровський каньйон від намірів побудувати каскад ГЕС.

%d0%b1%d0%be%d0%bb%d1%8d%d1%89%d1%83%d0%baПро успіхи та труднощі першого року роботи в новій облраді голова фракції Володимир Болєщук розповів кореспонденту «Галасу».

– У бюджет 2016 року вдалося закласти кошти на компенсацію дітям учасників АТО, які навчаються на платній основі в наших комунальних закладах, підпорядкованих Тернопільській обласній раді., – розповідає політик.

Запровадили й те, що тепер щороку працівників комунальних установ і підприємств, які отримують фінансування з обласного бюджету, звітуватимуть про свою діяльність, а звіти будуть публікувати на сайті обласної ради. Це нововведення стосується публічності і прозорості використання бюджетних коштів.

Досягли й того, щоб на місцевому телеканалі ТТБ проводили пряму трансляцію сесій обласної ради. Це дає можливість людям розуміти, хто, яку роботу виконує в раді.

Що стосується децентралізації, то торік у складі комісії, яка визначала перелік об’єктів фінансування, не було представників депутатського корпусу, були лише представники від державної адміністрації. Цілий рік ми критикували адміністрацію і це дало свої результати. Тепер у комісію включили по одному представнику з кожної фракції.

Заклали кошти також на безкоштовне лікування в комунальних закладах міста для бійців АТО. Вдалося також захистити Дністровський каньйон. Наразі ситуація незмінна, а далі побачимо.

Шкода, не змогли втримати більшість з п’яти фракцій, яка сформувалася на початку року. За рік більшість фактично розвалилася і ми повернулися до того з чого починали. Наша фракція залишається в опозиції до діючої влади області, бо ми не ввійшли в коаліцію тих п’яти фракцій. За рік обласна рада не була консолідованою, як єдиний орган, бо політичні моменти завжди переважали на потребами області.

Галина ТИХА

Наступного тижня для тернопільських школярів настануть радісні дні

На Тернопільщині водій “шістки” потрощив дерев’яну огорожу