Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Барні і його підлеглим додали 52 мільйони на зарплату

6 вересня Верховна Рада схвалила зміни до Державного бюджету України на 2016 рік. Документом розподілено  близько 2 мільярдів гривень раніше зарезервованих для використання на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

oda3За рахунок цього збільшено видатки на оплату праці працівників центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій та закордонних дипломатичних установ України на 1,5 млрд. гривень.

Зокрема, фінансування статті «Здійснення виконавчої влади в Тернопільській області» в частині апарату Тернопільської облдержадміністрації збільшено на 52,272 мільйона гривень. Тобто лише у вересні цього року уряд зміг профінансувати передбачене законом «Про державну службу» зростання зарплат держслужбовців, яке мало відбутися з 1 травня 2016 року.

Станом на початок вересня в більшості державних установ області складалася катастрофічна ситуація. В одних установах нараховували зарплату з врахуванням збільшення, однак виплачували лише суму передбачену кошторисом, в інших – на початок вересня використали всі асигнування передбачені до кінця року. Прийняття змін до Держбюджету дозволить виправити ситуацію і значно підвищити доходи тернопільських держслужбовців.

Тернопільські рейдери “відзначились” на акції протесту аграріїв у Києві

На Тернопільщині перекинувся вантажний автомобіль. Водій загинув