Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Податківці спіймали тернополянина, який у соціальних мережах продавав дорогі “айфони”

Співробітники оперативного управління ГУ ДФС у Тернопільській області спільно із працівниками Тернопільської митниці ДФС у ході проведення операції “Рубіж – 2016” встановили факт реалізації жителем Тернополя мобільних телефонів “IPhone 7”, ввезених на митну територію України без декларування.

ifoneПро це сьогодні, 5 жовтня, повідомили у відділі організації роботи Головного управління ДФС у Тернопільській області.

Мобільні телефони були придбані у Польщі та ввезені на територію України через автомобільний пункт пропуску. З метою пошуку покупців тернополянин розмістив оголошення на одному із відомих Інтернет-сайтів.

Згідно із Митним кодексом України, не підлягають письмовому декларуванню та не є об’єктами оподаткування митними платежами товари, які ввозяться громадянами на митну територію України у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі через інші, ніж відкриті для повітряного сполучення, пункти пропуску через державний кордон України, за умови якщо їх сумарна фактурна вартість не перевищує еквівалент 500 євро та сумарна вага не перевищує 50 кг (за винятком переліку товарів, визначеного Митним кодексом України).

Однак вартість придбаних у Польщі мобільних телефонів “IPhone 7” перевищувала вказану суму, а тому їх слід було задекларувати під час перетину державного кордону.

За вказаним фактом стосовно реалізатора телефонів співробітники Тернопільської митниці склали протокол про порушення митних правил за статтею 472 Митного кодексу України. У нього вилучили два мобільних телефони “IPhone 7” вартістю 45,5 тис. гривень.

За вказане порушення передбачено накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів, які переміщені через митний кордон України без декларування, та їх конфіскацію.

У Тернополі дерево впало на “Мерседес” із донецькими номерами (ФОТО)

Тернополянин з партії Садового отримав “жирну” посаду у Києві