Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Владика з Тернополя застерігає: Гелловін не має нічого спільного з християнством

Василій Семенюк

Єпархи Української Греко-католицької церкви звертаються до української молоді не шукати чужих і поганських свят. Зокрема, зі зверненням проти святкування Хелловіна виступив митрополит Тернопільський Василій Семенюк.

Василій Семенюк
Василій Семенюк

«Свято Хелловін має виразно поганський характер і нічого спільного із християнством чи українськими звичаями немає, – вважає єпископ УГКЦ. Навпаки воно пропагує почитання диявольської сили і поклоніння їй».

За словами Василія Семенюка, Хелловін – це свято Нового року у давніх кельтів-поган. До 31 жовтня завершувалися усі польові роботи, і в ніч на 1 листопада вони влаштовували гуляння з танцями біля вогнища. Хелловін у кельтів асоціювався також із приходом зими, вмиранням усього живого. Звідси і пішло повір’я, що цієї ночі приходять душі померлих. Для них у будинках залишали їжу. Різні джерела подають протилежні оповіді про характер жертвоприношень: в одних пишуть про плоди та овочі, а інші розповідають про людські жертви, нутрощі яких розвішували на гілках дерев. Та насильно в жертву нікого не приносили. Також кельти вірили, що в цю ніч злий дух стає могутнім, тому небезпечно залишатися наодинці.
Отож, на думку митрополита Хелловін не несе в собі добра і не має на меті зблизити нас, християн, з Христом, якого ми стали синами і дочками у святому Хрещенні, а навпаки присвячується темним і нечистим силам, віддаляє нас від Бога.

Екс-кандидат у мери Тернополя очікує квитанції за тепло

На Тернопільщині повільно “вмирає” біатлон?