Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Ім’я Героя України пропонують присвоїти тернопільському вузу

Герой України В. Гарматій

З ініціативою присвоїти ім’я Героя України Володимира Гарматія Тернопільському національному економічному університету виступив відомий відомий тернопільський історик, профессор ТНЕУ Микола Лазарович написав у мережі Facebook.

Герой України В. Гарматій
Герой України В. Гарматій

«Виявляється, що ми з Володимиром Гарматієм не лише з того самого навчального закладу – Тернопільського національного економічного університету, а ще й однополчани!, – пише Лазарович. Це зобовʼязує мене просити керівництво ТНЕУ присвоїти нашому навчальному закладові імʼя нашого студента Героя України Володимира Гарматія!

Трохи історії. Хоча Володимир належав до 51-ї окремої механізованої бригади (ОМБр) ЗС України, я – до 14-ї ОМБр, але ми – однополчани! Справа в тому, що деякі некомпетентні але високопоставлені генерали рятували себе за рахунок честі цілого підрозділу, який звинуватили в зраді. Як наслідок, 51-шу ОМБр було розформовано, а на її базі створено 14-ту ОМБр.
Не маю сумніву, що з часом добре імʼя 51-ї ОМБр буде відновлено. Адже це та сама бригада, частини якої 24 серпня 2014 р. поблизу селища Кутейникове Донецької області вступили в бій з підрозділами повітряно-десантних військ ЗС Російської Федерації, під час якого захопили в полон 10 російських десантників, що належали до складу 331-го повітряно-десантного полку (Кострома) 98-ї повітряно-десантної дивізії РФ. Саме ці захоплені в полон російські солдати дали змогу керівництву України на весь світ заявити, що Росія ввела в Україну свої регулярні війська. Свідченням доблесті вояків 51-ї ОМБр є й подвиг Героя України Володимира Гарматія!».

Нагадаємо, що 14 жовтня Президент Порошенко посмертно  присвоїв Володимиру Гарматію звання Героя України.

Неприємна статистика: Тернопільщина – четверта за темпами інфляції

Про розваги православного владики з Тернополя в нічному закладі дізналася вся Україна. Відео