Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Шість хвиль мобілізації і на Тернопільщині вирішили проблему безробіття

У Тернопільській області суттєво скоротилася кількість безробітних.

cherga1Як повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА з посиланням на інформацію Державної служби статистики України, у січні-червні 2016 р. чисельність зайнятого населення у нашому регіоні становила 404,9 тис. осіб. Це на 0,6 тис. осіб більше, ніж у аналогічний період минулого року.

Водночас у січні-червні 2016 року чисельність безробітних становила 51,8 тисячі осіб. У порівнянні з відповідним періодом 2015 року вона скоротилася на 2,2 тисячі осіб.

Рівень безробіття знизився до 11,3% економічно активного населення проти 11,8%.

Це більше, ніж в середньому по Україні (9,4%), але значно менше, ніж у Волинській (12%), Херсонській (12,1%), Кіровоградській (12,3%), Полтавській (13,1%), Донецькій (14,2%) та Луганській (16,4%) областях.

У прес-службі ОДА не пояснюють за рахунок чого вдалося досягти таких результатів. Хоча мислячі жителі Тернопільської області прекрасно розуміють куди дівається працездатне населення краю.

Аби уникнути можливої мобілізації, чоловіки призовного віку тепер частіше подаються на заробітки за кордон, в тому й числі у Росію. Окрім того до виїзду за кордон спонукає і економічна ситуація в країні.  Відтак, біля візових центрів черги із пошуковців роботи в рази більші, ніж у центрах зайнятості.

Патрульні затримали водія, який почав хвилюватися від надто малої дози наркотиків

Після 10 років розмов про розвиток туризму в області нарешті встановлять вказівники до музеїв