Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Цукровий завод на Тернопільщині сприяє знищенню доріг області? (ВІДЕО)

Стан доріг на Тернопільщині бажає кращого. Попри запевнення влади, що в дороги державного значення вкладуть необхідні кошти, їхній стан залишається незадовільним. Геть поганими є і інші автошляхи області.

dorogy_znyshch-655x333На рівні держави про проблему знають. Україна за рейтингом стану доріг опинилися на 134 місці, зі 138 можливих.

Експерти міжнародного економічного форуму оприлюднили рейтинг найсприятливіших для бізнесу країн. У розділі “дороги” Україну обійшли Гондурас, Габон і Зімбабве.

Не маючи змоги вкласти достатньо коштів у ремонт доріг, влада придумала спосіб, як їх можна не так швидко нищити.

Йдеться про заборону руху вантажних автомобілів, які перевищують гранично-допустиму вагу. Для цього вантажівки навіть зважують.

Проте, як вдалося дізнатися, це не допомагає. За хабар, або вночі можна проїхати по території області навіть з загальною масою вантажу 30-32 тони.

Кореспонденти зафіксували, як багатотонні вантажівки, «з чубком» навантажені цукровим буряком виїжджають з Тернополя в чернівецькому напрямку.

Підтвердження тому – такі самі вантажівки на камері зовнішнього спостереження за селом Плебанівка Теребовлянського району. На ці й же камері видно, як автівки повертаються назад порожняком 

Згідно з нормами, під час такого температурного режиму, на дорогах області можуть курсувати автомобілі, загальною масою до 40 тон.

Натомість, кількість цукрового буряка в напівпричепах, за оцінками спеціалістів, сягає 30-32 тон. Додавши сюди ще вагу самої вантажівки та її причіпу, нескладно вирахувати загальну масу всього автопоїзда.

Куди ж прямують ці «фури», так щедро запаковані цукровим буряком.

В південному напрямку є лише 2 цукрових заводи: Чортківський та Хоростківський.

Як відомо, Чортківський цукровий завод, встановив граничну норму ваги буряка, яку він зможе оплатити з однієї машини. Ця норма становить 22 тони. Навіть якщо водій привезе більше, кошти він отримає тільки за встановлену заводом норму.

 

Натомість в Хоросткові приймають стільки коренів буряка, скільки привозять. От і їдуть туди перевантажені автомобілі, псуючи дороги області, які ремонтуватимуть (якщо дійсно ремонтуватимуть) за бюджетні, тобто наші з вами кошти.

Керівництво заводу опосередковано визнало свою вину у сприянні знищенню доріг краю та погодилось відремонтувати вулицю Заводську в місті Хоростків 

До слова, згідно даними Єдиного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (ЄДР) кіпрська фірма Грангефілд Інвестментс лімітед є власником частки 99% у статутному капіталі ТОВ «Компанія «Галичина цукор», яка здійснює діяльність на Збаразькому, Хоростківському та Козівському цукрових заводах

У квартирах тернополян поки що тепло, але працівники тепломереж погрожують страйком

Квартирним злодієм виявився чоловік, який приїхав до Тернополя із ДНР